Kontakt og info

Skulle du have spørgsmål til mekaniske musikinstrumenter generelt og til de beskrivelser, der vises her på siden, så er du velkommen til at kontakte mig. Det samme gælder, hvis du skulle være interesseret i at sælge noget til mig eller købe nogle af de instrumenter, der er på mine salgslister. Du kan således sende mig mail på adressen info@mekaniskmusik.dk eller ringe til 23 36 91 19 og indtale besked, hvorefter du vil blive kontaktet. Ved køb og salg afregnes kontant eller via bankoverførsel. Betaling ved afhentning eller overførsel forud. Ved forsendelse tillægges beløb for fragt og levering. Alle varer sælges som beset og uden garanti, da der er tale om brugte varer og privat handel.

 

 

MEDION DIGITAL CAMERA

Der er tale om et lille “instrument” bestående af en forsølvet eller forniklet jernramme i størrelse ca. 15×20 cm. Rammen er anbragt i en trææske med hængslet låg foret med fløjl i bunden og i udskæringen af rammen er monteret 31 strenge af ens tykkelse. Disse er nummererede 0-30 og opspændt med stemmeskruer i begge ender. Strengene er opdelt i grupper, idet den første fra venstre er rød og de 4 efterfølgende sorte. Herefter en rød og igen 4 sorte afsluttende med en rød som nr. 30. Instrumentet skal sikkert bruges mens det ligger i kassen, da denne danner en ræsonansbund, når man stryger henover strengene med en finger. Hvorledes strengene skal være stemt kan jeg ikke afgøre, men de er som nævnt alle af samme tykkelse. På indersiden af låget er anbargt en rund hvid præget mærkat, hvor prægningen kan læses som: “Lauritz Kirkeby, Uhr- og instrumentmager. Laxegade 26.

Instrumentet er for mange år siden købt af min mor hos en antikvitetshandler og er efterfølgende gået i arv til mig. Jeg har sendt billeder af det til Mekanisk Musikmuseum, men de har ikke kunnet fortælle mig, hvad der er for et instrument og hvortil det skal bruges.

Jeg vil derfor være MEGET glad for, hvis nogen kan bidrage med oplysninger om instrumentet og dets anvendelse. Skriv i så fald venligst til min kontaktadresse.